Вхідні металопластикові двері: види, особливості, відмінності

28 Гру 2021
Новини
Вхідні металопластикові двері: види, особливості, відмінності

Традиційно вхідні двері виготовлялися з дерева, згодом стали популярними металеві моделі — повністю сталеві або виготовлені з алюмінієвого профілю із заповненням. Однак пластикові вхідні двері теж мають низку переваг — більш того, за деякими параметрами вироби з ПВХ перевершують дерев’яні та металеві конструкції.

Сьогодні металопластикові двері – не тільки вхідні, а й міжкімнатні – виробляють із якісного дверного профілю з підвищеними показниками теплоізоляції та жорсткості. Набір фурнітурних елементів для таких дверей дуже великий, тому конструкцію можна укомплектувати для вирішення будь-якого завдання.

Як вибрати вхідні двері

Вхідні двері ПВХ – так само, як і металопластикові вікна – мають модульну конструкцію. Тому їх параметри залежать від того, які комплектуючі ви оберете:

  • Дверний пластиковий профіль відрізняється від віконного збільшеними габаритами. Це дозволяє мінімізувати теплопровідність, а також підвищити стійкість до навантажень. Дуже важливо, щоб дверна конструкція була армована із застосуванням металу із збільшеною товщиною (від 2мм), а саме армування було замкненим на кутах.

Зверніть увагу! Важливим елементом дверного профілю є поріг. Він може мати різну конструкцію та різну висоту. Що вище поріг, то кращим буде притискання до стулки в нижній частині дверей, але то складніше буде його переступати. Отже, вибір конструкції порога — це майже завжди пошук оптимального балансу між зручністю та енергоефективністю.

  • Найпоширеніші варіанти заповнення – склопакет та сендвіч-панель. Сендвіч забезпечує хорошу теплоізоляцію, але він непрозорий. Тому вхідні металопластикові двері все частіше комплектують двокамерними енергозберігаючими склопакетами з безпечним склінням — загартованим склом або триплексом.

Важливо! Ще про один варіант заповнення ми розповімо нижче!

  • Зовнішні пластикові двері, виготовлені із міцного профілю та укомплектовані двокамерним склопакетом, відрізняються збільшеною масою стулки. Це означає, що для плавного відкривання та закривання конструкцію потрібно обладнати петлями з великим запасом міцності.
  • Зрештою, ключовий елемент комплектації – запірний механізм. На відміну від офісних та міжкімнатних моделей зовнішні двері практично завжди оснащуються надійними замками (системи багатоточкового замикання, замки з кликами). Також можливе підключення дверей до системи контролю доступу (СКД).

Пластикові вхідні двері: види та особливості

Розібратися, які пластикові двері бувають, не складно — тут все залежить від принципу класифікації.

  • Залежно від кількості стулок виділяють одностулкові, двостулкові та багатостулкові вхідні двері. Одно- та двостулкові пластикові вхідні двері встановлюються як у приватних будинках, так і на комерційних об’єктах. А ось багатостулкові конструкції майже завжди використовують при оформленні входу у великі офісні центри, магазини чи ТРЦ.
  • Відрізняються двері і за принципом відчинення. Раніше майже завжди використовувалися розпашні конструкції, у яких стулка оберталася на петлях. Однак поява якісної фурнітури дозволила виробляти надійні розсувні двері – при цьому у закритому стані вони забезпечують ефективне притискання, і тому добре зберігають тепло.

На окрему згадку заслуговують нестандартні двері — наприклад, арочні. Зазвичай стулку, що відкривається, роблять прямокутною, а решту елементів залишають глухими без можливості відкривання.

Зовнішні пластикові двері: кольори

Вхідні двері з пластику не обов’язково мають бути білими — більш того, білими їх сьогодні роблять рідше. Кольорові пластикові двері куди популярніші, а виробляються за різними технологіями:

  • Найпоширеніший різновид — ламіновані вхідні двері. Ламінація профілю передбачає декорування його полімерною плівкою, стійкою до навантажень та вигоряння під впливом ультрафіолету.
  • Палітра плівок для ламінації велика — проте обмежена. Тому є можливість виготовлення пластикових дверей у будь-якому відтінку за каталогом RAL шляхом нанесення полімерної фарби. Фарбування пластикового дверного профілю — досить складна технологія, зате в результаті виходить монолітне полімерне покриття, стійке до будь-яких впливів.
  • Вхідні металопластикові двері зі склом – це досить поширені та звичні конструкції. Але в останні роки замість склопакетів у якості заповнення стали застосовувати HPL-панелі. Композитні конструкції з ламінату високого тиску (HPL) та екструдованого пінополістиролу або встановлюються на місце склопакета, або наклеюються на двері, повністю приховуючи профіль. Можливості для декорування HPL-панелей майже безмежні — тому при виборі такого заповнення можна зробити вхідні двері в будь-якому дизайні.

Зверніть увагу! Для виготовлення декоративних панелей використовують HPL завтовшки 2 мм, для якого характерні антивандальні властивості. Тож вхідні двері отримують додатковий захист від подряпин та інших ушкоджень.

Скільки коштують вхідні пластикові двері

Ціна вхідних пластикових дверей буде вищою, ніж у балконної або міжкімнатної конструкції аналогічних розмірів. При розрахунку вартості враховують:

  • Габарити виробу.
  • Кількість та тип стулок.
  • Комплектацію вхідних дверей (профіль, заповнення, запірний механізм).
  • Дизайн (молдинги, HPL-панелі, ламінація, декоративне скління).

Незважаючи на більш високу ціну, двері з ПВХ-профілю стають все більш популярними на ринку. Причина — хороші експлуатаційні показники (насамперед тепло- та звукоізоляція), великі можливості для дизайну та зручність у використанні. Крім того, застосування сучасних рішень дозволяє підвищити рівень безпеки таких дверей до максимуму.

 

Більше про замки для дверей на відео