Які пластикові вікна краще

29 Гру 2021
Новини
Які пластикові вікна краще

В інтернеті можна знайти багато інструкцій про те, як вибрати металопластикові вікна з урахуванням бюджету, місця встановлення та інших факторів. І хоч такі інструкції не замінять консультації досвідченого менеджера у фірмовому салоні — перед замовленням металопластикової конструкції все ж таки варто вивчити поради досвідчених фахівців. Звичайно, однозначної відповіді на питання про те, які пластикові вікна краще, ви не знайдете — зате знатимете, на що звертати увагу і які питання ставити представнику віконної компанії.

Відразу варто зазначити, що вибираючи вікна – металопластикові, алюмінієві або навіть дерев’яні – слід враховувати місце їх встановлення та умови, в яких вікно буде експлуатуватися. Сучасні вікна влаштовані за принципом конструктора — і деталі цього конструктора можна підбирати з урахуванням завдань, які має вирішувати вікно. Найважливішими для вас, як для кінцевого споживача, будуть такі властивості вікна:

  • Енергозбереження
  • Безпека
  • Комфорт
  • Можливість регулювання мікроклімату
  • Дизайн

Тому вирішуючи, які вікна краще ставити в квартирі, ви самі або разом з менеджером повинні враховувати саме ці властивості.

Вибір профілю для пластикових вікон

Майже всі інструкції з вибору ПВХ виробів починаються з відповідей на питання про те, який профіль краще для пластикових вікон. З одного боку, переоцінювати значення профілю не варто – ефективність енергозбереження залежить не лише від кількості камер у рамі та стулці. З іншого боку, профіль визначає і міцність вікна, і його стійкість до деформацій, і зовнішній вигляд. Тому правильно підібрана профільна система дуже важлива.

Що ж потрібно враховувати, аналізуючи який профіль пластикового вікна краще підійде до ваших умов?

  • Кількість камер. Про цей параметр знають майже всі — чим більше камер всередині профілю, тим вищими будуть показники енергоефективності. Крім того, багатокамерна структура з численними внутрішніми перетинками краще протистоїть навантаженням і забезпечує більшу жорсткість. Для житлових приміщень краще вибирати профілі, які мають 5-6 камер. Три- або чотирикамерні профільні системи підійдуть для скління господарських будівель, балконів або інших об’єктів з невисокими вимогами до теплоізоляції.
  • Ширина профільної системи. Параметр, безпосередньо пов’язаний з кількістю камер. Чим ширший профіль — тим він міцніший, і тим краще зберігає тепло в приміщенні. Для житлових будинків та квартир оптимальним вибором будуть профілі шириною від 70 мм та більше.
  • Зовнішній вигляд профілю. Вибираючи якісні вікна ПВХ, варто звернути увагу на конфігурацію видимих ​​елементів. Штапики, наплави та інші деталі профілю можуть мати різну форму — від закругленої до фасонної. У будь-якому випадку дизайн профільної системи повинен гармоніювати із загальним дизайнерським рішенням приміщення.

Замовляючи найкращі металопластикові вікна для своєї квартири чи будинку, багато хто не обмежується стандартними білими конструкціями. Така технологія декорування вікон, як ламінація профілю, відома давно — але останнім часом частка ламінованих вікон на ринку постійно зростає. Якісна ламінація дозволяє зробити пластикове вікно зовні ідентичним дерев’яному або надати йому іншого відтінку. При цьому виробники часто підбирають колір самого пластику та ущільнювачів таким чином, щоб вони максимально гармонічно поєднувалися з відтінком ламінації.

Основи вибору склопакета для вікон

Розібратися, які вікна кращі, неможливо без правильного вибору склопакета. У склопакеті важливі:

  • Кількість камер (два скла – однокамерний склопакет, три скла – двокамерний склопакет).
  • Товщина самого склопакета (залежить від товщини скла та дистанції між ними).
  • Типу скла, що використовується.

Шумоізоляція або енергоефективність

Сьогодні практично у всіх житлових приміщеннях використовуються енергозберігаючі вікна, тобто конструкції, які ефективно зберігають тепло всередині приміщення. Забезпечується енергозбереження декількома способами:

  • Збільшення товщини склопакета та кількості камер. Чим більше камер і чим ширший склопакет, тим менше тепла він пропускає.

Зверніть увагу! Не всі профілі для склопакетів підходять однаково. Деякі профільні системи з малою шириною просто не пристосовані для встановлення склопакету двокамерного 40 або 44 мм. Якщо ви плануєте встановлювати склопакет з великою товщиною та високими показниками енергоефективності, враховуйте це ще на етапі вибору профільної системи.

  • Використання енергозберігаючого скла. Скло зі спеціальним напиленням залишається прозорим — але при цьому відбиває інфрачервоне випромінювання назад у приміщення, зменшуючи втрати. Альтернативою може бути використання мультифункціонального скла, яке забезпечуватиме не лише енергозбереження, а й захист від перегріву в літню спеку.
  • Заповнення камер склопакета інертними газами (аргоном). Аргон проводить тепло гірше за повітря, тому й втрати тепла будуть помітно меншими.

Купуючи пластикові вікна від виробників, необхідно також враховувати потреби в шумоізоляції. Звичайне вікно з двокамерним склопакетом ефективно захищає від вуличного шуму. Але якщо потрібен додатковий захист, то можна:

  • Встановити ззовні товще скло.

Зверніть увагу! Замість товстого скла можна використовувати триплекс — тоді крім звукоізоляції підвищиться рівень безпеки.

  • Використовувати склопакет із різною шириною дистанції між шарами скла.

Крім енергозберігаючих та звукоізоляційних склопакетів можна встановлювати також склопакети з декоративним склом. Дзеркальне, тоноване або рельєфне скло може значно покращити зовнішній вигляд вікна і прикрасити приміщення.

Як вибрати фурнітуру для металопластикових вікон

Фурнітура для пластикових вікон — це механізм, який відповідає за притискання стулки до рами, відкриття вікна в різних режимах і надійну фіксацію стулки в закритому положенні. При виборі фурнітури враховуємо:

  • Вагу стулки — чим вона більша, тим більшим буде навантаження на петлі.
  • Потреби у провітрюванні – майже завжди вікно потрібно оснащувати спеціальними пристроями (мікропровітрювання, покрокове провітрювання, фіксатор стулки для комфортної вентиляції приміщення).
  • Потреби захисту від злому. Базовий захист є на багатьох сучасних вікнах, але в приватних будинках, а також на перших, других та останніх поверхах багатоповерхівок використовується протизламна фурнітура для вікон ПВХ — яка краще підійде для вашого вікна, ви зможете вирішити спільно з менеджером.

Порада! Щоб захист від злому був комплексним і максимально ефективним, протизламна фурнітура зазвичай доповнюється склопакетом з триплексом або загартованим склом.

Аналізуючи, як правильно вибрати пластикові вікна, потрібно звертати увагу на всі їх характеристики – і тоді підібраний комплект забезпечить і хорошу енергоефективність, і комфорт в експлуатації, і високий рівень безпеки.

Запорука гарних вікон – якісний монтаж

На жаль, мало знати, які вікна найкращі для вашого будинку чи квартири. Дуже важливо, щоб конструкції були правильно встановлені. Монтаж вікон, виконаний за всіма стандартами ДСТУ, передбачає:

  • Надійну фіксацію конструкції у отвір.
  • Ефективну теплоізоляцію зони примикання конструкції до краю отвору
  • Використання монтажних стрічок (паропроникних та пароізоляційних) для формування тришарового монтажного шва

Досвідчені монтажні бригади, які співпрацюють з виробниками ПВХ конструкцій, знають, як правильно встановлювати пластикові вікна, та дотримуються правил монтажу. Саме тому встановлення вікна, пластикових дверей або балконного скління варто доручити фахівцям з високою кваліфікацією.

На що звернути увагу при виборі вікон

Якщо вам потрібні справді якісні металопластикові вікна — які найкращі в Україні конструкції вам може запропонувати ринок? Оптимальним рішенням буде звернутися до фірмового віконного салону, який співпрацює з великою віконною компанією. При цьому:

  • У таких салонах зазвичай доступним є великий вибір вікон – як бюджетних, так і нестандартних, включно з ексклюзивними дизайнерськими виробами. Крім того, є демонстраційні зразки, які дозволять вибрати пластикове вікно, на практиці перевіривши, як працюють його основні функції.
  • Кваліфікація менеджерів таких салонів дозволяє їм давати експертні консультації щодо комплектації конструкцій. Ви отримаєте відповіді на всі ваші запитання – а рекомендації щодо підбору вікна будуть справді корисними.
  • Великі компанії суворо дотримуються термінів виготовлення вікон та контролюють якість продукції. Зазвичай для виробництва використовуються автоматизовані лінії — за рахунок мінімізації ролі людського фактора відсоток браку стає незначним.

Саме тому фірмовий салон віконної компанії стає найкращим місцем для вибору пластикового вікна та його купівлі. Крім того, тут можна замовити монтаж вікон кваліфікованою бригадою — це буде гарантією бездоганної служби конструкції протягом усього терміну експлуатації.

 

Як вибирати пластикові вікна, дивіться на відео тут.